Nézze meg digitális nyomdánk és kötészetünk egyedi ajánlatait is!

KÖNYVKIADÁS

Szeretné kiadni saját könyvét, de nem tudja hol és hogyan kezdje?

Akkor megmutatjuk Önnek, hogyan lehet kéziratából kész könyv néhány hét leforgása alatt. 

 

Alig van olyan ember, akinek ne fordult volna meg a fejében, hogy ír egy könyvet. Nagyon sokan szépirodalmi könyvre gondolnak, de lehet könyvet írni hobbiról, saját vagy a család történetéről, településekről, sikeres, híres ember életéről és sok egyéb mellett szakmai témákról is. 
Talán Önnek is van a fiókjában vagy a számítógépe egy rejtett mappájában egy vers, novella, mesekönyv vagy egy regény, amelynek kiadásáról régóta álmodik. Régóta szeretné már könyv formájában is kézben tartani írását. A könyvkiadást sokan még a mai napig is egy nagyon bonyolult és átláthatatlan dolognak gondolják, pedig nem az.

 

Könyvkiadás és értékesítés, gyorsan és egyszerűen, a magánkiadás számtalan előnyével

Egészen a közelmúltig könyv megjelentetésére csak akkor volt lehetőség, ha olyan érdeklődést lehetett remélni a téma iránt, ami több ezer példány nyomtatását indokolta és elnyerte egy könyvkiadó tetszését, aki vállalta a könyvkiadás minden feladatát és költségét. Szerencsére az utóbbi években a digitális nyomdatechnika olyan fejlődésen ment keresztül, hogy nagyon kedvező áron, jó minőségben elő lehet állítani már 50-100 db könyvet is. Így a szerzők saját maguk lehetnek könyvük kiadói, és nincs senki felé semmilyen kötelezettségük. Mi már több mint másfél évtizede foglalkozunk kis példányszámú könyvek előállításával. Ma már az az általános gyakorlat, hogy a szerző e-mailben elküldi részünkre a kéziratot (az árajánlatkérés és könyvgyártás megrendelése után), mi elvégezzük a nyomdai előkészítést, ezután visszaküldjük a szerzőnek egy utolsó ellenőrzésre, majd jóváhagyás után legyártjuk a könyvet és elküldjük az ország bármely pontjára a kész könyveket, pontosan annyi példányban, amennyiben szeretné. Átlagosan maximum 2-4 hét múlva már kézbe is veheti a könyvét.

 

Ha könyvkiadás, miért a szerzői könyvkiadás a legelőnyösebb?

Az általános gyakorlat szerint a kiadói könyvkiadás esetén a szerzői jogdíj mértéke 8–10% közötti, de a 8% a legjellemzőbb. Ez azt jelenti, hogy a megjelenő könyv fogyasztói árának 8%-a illeti meg a szerzőt. Könnyedén kiszámítható, hogy egy 2.000 Ft-os könyv eladott példányai után a szerzőnek mindössze csak 160 Ft jár. Így kiadói könyvkiadás esetén jelentős bevételre csak akkor számíthatunk, ha a könyv sikere előre jósolható, vagy a szerző korábbi műveivel már nagy népszerűséget ért el.

Milyen könyvet adhatok ki magánkiadóként?

Bárki kiadhatja saját könyvét, aminek műfajára és tartalmára sincs semmilyen megkötés. A könyvírásnak csak a szerző fantáziája szabhat határt.

Mit nyújtunk még a könyvgyártás mellett?

Mi nemcsak kinyomtatjuk a könyvet, mint egy hagyományos nyomda, hanem a könyvkiadás teljes folyamatában részt vállalunk. A kézirat korrektúrázástól kezdve egészen a kész könyv terjesztésében való közreműködésig komplex szolgáltatást nyújtunk. Weboldalunkon található webes könyvesboltunkon keresztül értékesíthetik szerzőink a könyveiket, valamint különböző marketing kiadványokkal egészíthetjük ki megrendelésüket (pl. könyvnépszerűsítési csomag), továbbá könyve népszerűsítéséhez önálló szerzői weboldalt is készíthetünk.

Ha pedig nem szeretne a tördeléssel, borítótervezéssel, nyomdai előkészítéssel hosszú napokat, heteket eltölteni, akkor profi tördelő-grafikusaink ebben is segítségére lesznek.

 

Kész könyve már csak a könyvkiadásra vár?

Elhatározta, hogy végérvényesen szeretné kezébe fogni a könyvét, a maga fizikai valóságában megtapintani, és magába szívni az új könyv illatát? Szeretné megtapasztalni azt a fantasztikus érzést mikor testet ölt a  műve, a hosszú napok, hetek vagy évek kemény munkája?

Ha már megvan, hogy körülbelül hány oldalas lesz a végleges könyv, továbbá hogy milyen méretű, borítójú könyvet szeretne, kérjen árajánlatot kötelezettségek nélkül honlapunk „Mennyibe kerül?” menüpontjában vagy az Árajánlatkérés gombra kattintva. Az itt lévő űrlapot 1-2 perc alatt ki lehet tölteni, amire mi 1 munkanapon belül elküldjük Önnek részletes ajánlatunkat.