Nézze meg digitális nyomdánk és kötészetünk egyedi ajánlatait is!
  |   Szerzőtől rendelhető
A kosárban jelenleg:
db termék van
0Ft értékben.
Ide kattintva megnézheti részletesen listázva a kosár tartalmát, valamit elküldheti a megrendelését.
Turi Zsolt
Szőny / A természet ösvényein
Méret: B/5
Oldalszám: 288 oldal
Borító: Kartonborító
ISBN:: 978-615-01-3672-1

Kiadó: Szerzői kiadás

Postaköltség: A megrendelésének elküldése után a szerző kap értesítést a könyvrendelésről, ezután a könyv házhoz szállításáról is ő gondoskodik.

A szerző születésétől kezdve Szőnyben él és gyermekkorától fogva élete meghatározó része a természet és a madarak iránti vonzalom. Később szülőföldje kutatásával és bemutatásával is elkezdett foglalkozni és több helytörténeti kötetet alkotott már szerző társaival. Új könyvében igyekszik a két területet ötvözni, és  lakóhelye értékeit bemutatva egy mindenki számára olvasmányos, új információkat is tartalmazó, érdekességekkel és saját fotóival is illusztrált művet alkotni.


 


A kötet ajánlóját Schmidt Egon ornitológus, Kossuth-díjas író jegyzi, aki 2021. június 16-án volt 90 éves és a szerző az ő tiszteletére is ajánlotta a megjelenést. 


 


Schmidt Egon ajánlója:


„Gyermekkora óta szereti a természetet, az öreg fákat, virágokat, lepkéket, de legfőképpen a madarakat. Kezdetben csak figyelte, télen etette őket, majd fényképezőgéppel járt nyomukban. Bebarangolta lakóhelye eleinte szűkebb, majd egyre tágabb környékét és minden útjáról szép fényképekkel és élményekkel megrakodva tért haza. Turi Zsolt barátom hétvégéken ma is lakóhelye, Komárom-Esztergom megye gyönyörű tájait járja, figyeli a madarakat és igyekszik minél többet megtudni róluk. Ezeken túl tervbe vette három, a lakóhelyéhez Szőnyhöz is köthető kutató életpályájának és családjának bemutatását is. Az Afrika vadász, két volt kedves jó barátom a herpetológus, ornitológus, parazitológus valamint a halbiológus életútját példaképül szánta fiatal kutatójelöltek számára. A saját élményeit is bemutató szép fotókkal illusztrált könyvet minden természetbarát könyvespolcára ajánlom, melynek madárleírásait a „Madárlexikon” könyvemből nagyon szívesen kölcsönöztem.„


 


A kötet tartalma:


Az első fejezet a „természet ösvényeit” járva többek között bemutatja a szerző eddigi tevékenységét, a másodikban Szőny múltjába nyerhet az olvasó betekintést, majd a következőben Szőny természeti területein barangolhatunk a könyv által. A Szőny kicsit „MÁS-KÉP” részben a szerző saját fotói láthatóak, majd a fő rész következik az „Életek-sorsok a természet tükrében”. Itt bemutatásra kerül három Szőnyhöz is köthető család: Janisch Miklós, Magyarország első „hivatalos kígyószakértője” akit családjával együtt Szőnybe telepítettek; Dr. h. c. Dr. Nagy Endre, Afrika vadász, a balatonedericsi   Afrika Múzeum alapítója, aki Ó-Szőnyben született; Tölg István, a magyar halászat kiemelkedő személyisége, aki szüleivel 1945-ben Szőnyben kezdett új életet. Az utolsó fejezetben a „Madárvilág 50 pillanata”, a szerző szőnyi madárfotói mellett Schmidt Egon leírásai szerepelnek.


 


A szerző köszönete:


„Az írás, kutatás, levelezés, telefon beszélgetések során, esetenként a személyes interjúk kapcsán rengeteg embert ismertem meg. Sok munkával, egy érdekes mű született Köszönöm a kötetben szereplő családoknak a segítséget, a szerkesztést Számadó Emesének a Komáromi Klapka György Múzeum Igazgató Asszonyának. A könyv létrejöttében ezeken kívül köszönöm a segédkezést a Fiatal Lokálpatrióták Egyesületének (FILO Komárom), valamint a Pénzügyminisztériumnak a kiadás teljes finanszírozását. A műben rengeteg élettörténet elevenedik meg, benne többek között Szőnyhöz és Komáromhoz is köthető embernek állítok emléket, mindenkinek tisztelettel és sok szeretettel ajánlom.” 


 


Rendelés:  zsilet71@gmail.com 

Ára: 4 000 Ft