Nézze meg digitális nyomdánk és kötészetünk egyedi ajánlatait is!
  |   Készlet hiány
A kosárban jelenleg:
db termék van
0Ft értékben.
Ide kattintva megnézheti részletesen listázva a kosár tartalmát, valamit elküldheti a megrendelését.
Tamás Katalin
Inkluzív nevelés az óvodában?
Méret: B/5 (170 x 240 mm)
Oldalszám: 130 oldal
Borító: Karton
ISBN:: 978-615-00-1461-6

Kiadó: Szerzői kiadás

Postaköltség: 990 Ft

Ma már gyakran találkozunk avval, hogy a fogyatékosságuk miatt speciális nevelési szükségletű gyermekek együtt járnak óvodába tipikus fejlődésmenetű társaikkal. De vajon mi van a statisztikákon túl? Hogyan látják az óvónők megváltozott feladatukat? Szívesen vesznek részt az együttnevelésben, vagy inkább teherként élik meg? Milyen örömökkel és kihívásokkal szembesül az együttnevelést tudatosan vállaló óvoda a kétezres évek elején?

A szerző egy budapesti óvoda integrációs-inklúziós folyamatának első éveit kíséri figyelemmel, kvalitatív módszerekkel kutatja az együttnevelést előrevivő tényezőket. A könyv az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar Neveléstudományi Doktori Iskola Gyógypedagógiai Programjában 2017. július 6-án megvédett Inkluzív nevelés az óvodában.

Óvodapedagógusok együttneveléssel kapcsolatos nézeteinek változása az integrációs, inklúziós folyamat során című doktori, PhD disszertáció szöveghű változata. A szerző gyógypedagógus, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar adjunktusa.


 

Ára: 2 100 Ft